diumenge, 14 d’abril del 2013

Olot, Puig Vermell

Olot, Sta. Llúcia, Coll de la Creu, Puig Vermell, Coll de Canes.


En aquesta volta volem anar a veure si els cireres de Santigosa ja són florits, ja que és un espectacle veure'ls. Val a dir que hem anat uns dies massa aviat i tot just comencen a sortir poncelles. Haurem de tornar.


Comencem la ruta sortint pedalant des d'Olot direcció a l'Hostal del sol per seguir la pista del Castell del Coll i saltar la muntanya de St. Valentí fins la Vall de Bianya. 
Direcció a St. Pere Despuig
Una vegada en aquesta vall anem direcció a Sta. Margarida , St. Pere Despuig i cap a el Molí d'en Solà per començar a pujar la pista de la Rovira i fins Sta. llúcia del Puigmal. Poc abans d'arribar a Sta. Llúcia ens parem a visitar les cascades de pedra, un salt d'aigua de la riera de Torrents.
Salt d'aigua riera de Torrents.
Riera de Torrents.
Continuem pista amunt fins arribar al Coll de Santigosa, coll a on travessem la carretera asfaltada i seguim la pista ara de baixada fins Can Barraca, que tornarem a pujar.
Tot fent pista de pujada passat can Mandena i Cal Ros, observem els cireres, que encara no han florit, i a algú, li piquen la closca, per haver rumiat massa o massa poc......
Seguim direcció al Coll de la Creu o el Coll de la Creu d'en Sivat, podeu triar el nom, per acte seguit seguir en camí molt maco, i alhora una mica exigent físicament, que ressegueix la carena de la serra del Puig Estela,  passant pel Puig Vermell, el Coll de Cal Pollastre i el Coll de la Ramada, punt més alt de la sortida, que vol dir que a partir d'aqui tot baixada.

Coll de la Creu.

Coll de la Creu.

Del Coll de la Ramada anirem direcció al Coll de Canes, per seguir el camí ral de Ripoll a Olot, passant per les Artigues i Riudaura per tornar a Olot.


43.5Km - 1309mts. acumulats - IBP 113



2 comentaris:

  1. Falta publicar les incidències de la ruta,no ??? com la meva punxada i el sop.tècnic dels companys.ja,ja,
    Que vagi molt bé la setmana.
    Salutacions al grup.
    Lluís

    ResponElimina
  2. També falta publicar el mortal endavant de l'Iñaki, però al no tenir-ho documentat.....Salut

    ResponElimina